Met een kokendwaterkraan van Quooker heeft u altijd kokend (100º C!) water bij de hand. En dat is bijzonder handig. Een kopje thee zetten, pasta koken, een ovenschaal schoonmaken: het is zó gepiept. Daarbij biedt een Quooker unieke voordelen waarover u hieronder meer kunt lezen.

 

 

 

Dagelijks gemak

Het hele idee achter de kokendwaterkraan van Quooker is gestoeld op gemak. Of u een bourgondische hobbykok of zo min mogelijk in de keuken staat, we hebben het toch allemaal graag makkelijk. Hoe handig een Quooker is, daarvan kunt u, u pas een voorstelling maken als u in gedachten de dag doorloopt. Op welke momenten heeft u kokend water nodig? U zult ervan versteld staan hoe vaak dat is. Zonder Quooker kost het tien minuten om een pan water voor pasta aan de kook te brengen. Mét Quooker kunt u in die tijd nog wat groenten blancheren en een flesje voor de kleine maken.

 

Energie en waterbesparend

Wie meerdere keren per dag kokend water nodig heeft, verbruikt met een Quooker niet meer energie als met een waterkoker. Het geheim van ons lage energieverbruik zit onder het aanrecht. Om een gemiddeld huishouden op elk moment van de dag direct van kokend water te kunnen voorzien, houdt de Quooker 3 of 7 liter water op een temperatuur van 110°C. Dat gebeurt in een reservoir onder het aanrecht, dat vacuümgeïsoleerd is. Dat houdt in dat de lucht in het reservoir zo ijl wordt, dat de warmte nergens naartoe kan. Daardoor heeft een Quooker maar heel weinig energie (10 watt) nodig om het water in het reservoir boven het kookpunt te bewaren.

 

Veiliger met kokend water

Voor een gezin met kinderen is het oppassen geblazen met kokend water in de keuken. Omvallende waterkokers veroorzaken jaarlijks honderden ongelukken waarvan de meeste met jonge kinderen. Met de Quooker zijn dit soort ongelukken verleden tijd, want de kraan vast op het aanrecht. De kranen hebben een lichtring die oplicht bij het tappen van kokend water of bij het opwarmen van het reservoir. De waterstraal die vervolgens uit de kraan stroomt, is niet massief maar bestaat uit druppeltjes. Hierdoor heeft u uw hand al teruggetrokken voordat er ongelukken kunnen gebeuren.

 

Cube

Met de nieuwe Quooker CUBE haalt u nu ook koel bruisend en gefilterd water uit de Quooker-kraan. In een handomdraai geniet u van een glas puur tintelend fris water of maakt u de lekkerste limonades en cocktails. De CUBE komt onderin het keukenkastje naast het Quooker-reservoir te staan. Zo haalt u alles uit één kraan: kokend, warm, koud, bruisend en gefilterd water.

 

De Keuken Advies Specialist informeert u graag over alle apparatuur van Quooker en de toepassing in uw droomkeuken. Kom langs in onze showroom en vraag naar de mogelijkheden. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden